sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O asociație de la Chișinău recomandă MAEIE să-l convoace pe ambasadorul rus

Acasă Articole Altele O asociație de la Chișinău recomandă MAEIE să-l convoace pe ambasadorul rus

Asociația Promo-LEX a recomandat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să convoace ambasadorul Federației Ruse și să solicite explicații pe marginea organizării scrutinului electoral în regiunea transnistreană. Acest proces, potrivit asociației, a avut loc cu încălcarea dreptului internațional.

Într-un comentariu al asociației se arată că deschiderea celor 27 de secții de votare în regiunea transnistreană „nu a fost coordonată cu autoritățile constituționale, ce reprezintă o sfidare a Acordurilor bilaterale încheiate cu R. Moldova”.

Promo-LEX constată că reacția autorităților de la Chișinău a fost una întârziată.

Între 17 și 19 septembrie au avut loc alegeri pentru Duma de Stat de la Moscova.

Jurnalist.md amintește că, la 18 septembrie, în contextul deschiderii secțiilor de votare în regiunea separatistă estică, MAEIE a declarat că „partea rusă a acționat de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova și cadrului juridic bilateral”.

După ce, ieri, și-a exercitat dreptul de vot la Chișinău, ambasadorul rus în RM, Oleg Vasnețov, a mulțumit autorităților moldovene pentru susținere în organizarea pe teritoriul țării noastre a alegerilor în Duma de Stat a Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -