luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

După ce Chișinăul a criticat Moscova, ambasadorul rus mulțumește autorităților R. Moldova pentru sprijinul acordat în organizarea alegerilor în Duma de Stat

Acasă Articole Altele După ce Chișinăul a criticat Moscova, ambasadorul rus mulțumește autorităților R. Moldova...

Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru susținere în organizarea pe teritoriul țării noastre a alegerilor în Duma de Stat a Rusiei. Asta chiar dacă, ieri, ministerul de Externe de la Chișinău a criticat Moscova pentru deschiderea unilaterală a celor 27 de secții de votare în regiunea transnistreană.

„În R. Moldova, locuiesc circa un sfert de milion de cetățeni ruși. Marea parte a acestora, peste 200.000, trăiesc în regiunea Transnistria. Suntem recunoscători autorităților moldovenești pentru asistență în desfășurarea alegrilor și pentru asigurarea condițiilor de securitate”, a declarat Oleg Vasnețov, după ce a votat la secția de votare din Chișinău, potrivit misiunii diplomatice ruse

Pe teritoriul R. Moldova au fost deschise 30 de secții de votare, 27 dintre care în Transnistria. Câte o secție de votare este deschisă la Chişinău, Comrat și Bălți.

Cu referire la deschiderea secțiilor de votare în regiunea separatistă estică, MAEIE a declarat ieri, într-un comentariu, că „partea rusă a acționat de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova și cadrului juridic bilateral”.

1 COMENTARIU

  1. Joaca dea soarecul si pisica ? Declaratia MAeie este facuta pentru a inchide gura celor care au suspect mismasul, sau este obraznicia crasa à lui Vasnetov ? Puneti-l la PUNCT „guvernantilor”. Cred ça Declaratia MAeie trebui a facuta inaintea deschiderii sectiilor de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -