marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Teatrul din Bălți a pierdut una dintre cele mai mari actrițe din „generația Volontir”. Lidia Noroc-Pânzaru s-a stins din viață

Acasă Articole Altele Teatrul din Bălți a pierdut una dintre cele mai mari actrițe din...

Actrița Lidia Noroc-Pânzarul, una dintre cele mai importante actrițe care a jucat în Teatrul din Bălți, s-a stins din viață, la vârsta de 78 de ani.

Despre decesul artistei au anunțat astăzi colegi pe rețelele sociale.

„Nu-mi vine să cred! O veste foarte tristă… A plecat la cele veșnice colega noastră Lidia Noroc-Pînzaru. A lăsat un gol imens în sufletele noastre… Sălile muzeului vor fi pustii fără vocea ei blândă…  De azi înainte nu va mai răsuna râsul ei molipsitor și nu o vom căuta la telefon”, a scris Ludmila Dobrogeanu, fosta directoare a Muzeului de Istorie și Etnografie, unde în ultimii ani a muncit și Lidia Noroc-Pânzaru.

Actriță din „generația Volontir”, artista emerită Lidia Noroc-Pânzaru a făcut peste 70 de roluri memorabile pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, unde a jucat peste trei decenii. Primul său rol, cel al lui Ionică, Lidia Noroc-Pânzaru l-a jucat în piesa „Jertfa”, la vârsta de 17 ani. A fost soția regretatului regizor Anatol Pânzaru, care a montat spectacole de succes la Bălți și teatre din alte orașe.

Mai mulți ani, actrița a fost șefa Direcției Cultură a fostului județ Bălți și a condus Direcţia Cultură a Primăriei. În ultimii ani de viață a fost colaborator ştiinţific la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi.

Lidia Noroc-Pânzaru s-a născut la 4 decembrie 1942 în satul Ustia, judeţul Bălţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -