marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Suedia și ONU consolidează drepturile omului în Transnistria

Acasă Articole Asociere şi întruniri Suedia și ONU consolidează drepturile omului în Transnistria

Opt proiecte în domeniul drepturilor omului, în valoare totală de circa 85.000 USD, vor fi desfășurate în regiunea transnistreană cu suportul Suediei, oferit prin intermediul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”.

Organizațiile societății civile care au fost selectate printr-un concurs desfășurat de PNUD au primit, ieri, certificatele de grant.

Prin aceste inițiative, organizațiile societății civile de pe malul stâng al Nistrului vor promova participarea socio-economică a grupurilor vulnerabile, în special, a persoanelor cu dizabilități, romilor, persoanelor care trăiesc cu HIV, supraviețuitoarelor violenței în familie de pe ambele maluri ale Nistrului.

Trei proiecte vizează dezvoltarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi instalarea băncilor adaptate în unul din parcurile din Tiraspol și instalarea rampelor de acces în instituțiile care prestează servicii publice. Alte proiecte vizează abilitarea romilor. Astfel, tinerii romi vor învăța să-și promoveze drepturile prin intermediul contentului multimedia. Femeile rome din regiunea transnistreană vor desfășura opt ședințe ale Clubului femeilor rome pentru a-și promova agenda în domeniul drepturilor femeilor.

Anterior, alte 14 proiecte de consolidare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, în valoare totală de 73.000 USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -