marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernatoarea Irina Vlah, la sfat cu Înțelepții din Găgăuzia

Acasă Articole Asociere şi întruniri Guvernatoarea Irina Vlah, la sfat cu Înțelepții din Găgăuzia

Subiecte legate de activitățile prezente și planurile pentru viitorul apropiat ale Consiliului Înțelepților din Găgăuzia au fost discutate de către conducerea acestei organizații cu Irina Vlah, guvernatoarea autonomiei.

Liderii Consiliului Înțelepților au informat Bașcanul că în anii 2020-2021, în cooperare cu misiunile diplomatice și organizațiile neguvernamentale, organizația a oferit ajutoare financiare persoanelor în etate, a donat scaune cu rotile, aparate auditive și tonometre.

În total, în perioada menționată, a fost acordat un sprijin social pensionarilor în valoare de circa jumătate milion de lei.

Irina Vlah a solicitat reprezentanții Consiliului Înțelepților să sprijine autoritățile în comunicarea cu locuitorii Găgăuziei în vederea convingerii lor să accepte vaccinul împotriva COVID-19.

„Dvs. sunteți purtătorii înțelepciunii și valorilor morale ale poporului nostru. Astăzi, mai mult ca oricând, Găgăuzia are nevoie de înțelepciune și de valori morale. Este important să fim uniți, să evităm polemicile inutile și conflictele. Este necesar să ne unim și să ne direcționăm toată energia spre construcția și dezvoltarea autonomiei (…), a menționat Irina Vlah în discuția cu Înțelepții Găgăuziei.

Consiliului Înțelepților de la Comrat este o organizație cu cei mai apreciați oameni din autonomie și are reprezentanți în majoritatea localităților găgăuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -