marți, noiembrie 29, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Terenul de sport din Valea Mare, raionul Ungheni, a devenit pajiște

Acasă Articole Odihnă şi recreere Terenul de sport din Valea Mare, raionul Ungheni, a devenit pajiște

Terenurile de fotbal și volei din parcul localității Valea Mare, raionul Ungheni, care mai ieri găzduiau meciuri amicale în zonă, au fost transformate în pajiști. Unii deţinători de animale domestice nu realizează că acestea sunt locuri odihnă și de petrecere a modului sănătos de viață.

Iubitorii de sport din comunitate consideră că terenurile ar trebuie să fie îngrădite, astfel ca animalele domestice să nu aibă acces.

„Este trist când vezi terenul de fotbal într-o stare degradată. Dacă ar fi fost îngrădit, acesta ar putea fi adus în stare bună cu forțele noastre, ale comunității. E păcat că terenurile au ajuns la starea actuală, în timp ce avem în sat sunt mulţi doritorii de a juca fotbal şi volei”, a  spus antrenorul local Victor Nazari.

Pentru amenajările parcului, în care sunt amplasate și cele două terenuri de sport, ar fi necesari 40.000 de lei, bani de care nu dispune Primăria comunei Valea Marea.

„Este necesară renovarea terenurilor, deoarece ele sunt locuri de odihnă pentru cetăţeni. Planificăm să îngrădim parcul în întregime şi să instalăm ilumina public. Momentan nu avem un buget stabil, or pentru aceasta ar fi nevoie de circa 400.000 de lei”, ne-a spus Alexei Antoci, primarul comunei.

Primarul nu a spus însă dacă autoritățile locale aplică amenzi cetățenilor animalelor cărora pasc în parc.

Problema terenurilor de sport din Valea Mare rămâne, deocamdată, suspendată. Tinerii nu au condiții decente pentru a dedica mai mult timp pentru antrenamentelor.

Grupul de jurnalişti comunitari
din Valea Marea, raionul Ungheni

(Nadina  Berbes, Alexandrina Antoci,
Maia Belinchii, Vlada Mateescu și Crina, Behmu)

2 COMENTARII

  1. Oamenii au nevoie de locuri special amenajate pentru odihnă,iar Primăria ar trebui să ia măsuri cât mai repede posibil. Iar pentru tinerii din zonă ar fi o necesitate de a avea teren de fotbal/volei,fiind una din puținele lor activități din zona rurală. Sperăm că va fi remediată problema:)

  2. Consider că această problemă este foarte importantă. Și că locuitori acestei localități ar trebui să beneficieze de spațiu recreațional, deoarece să diminueze nivelul stresului zilnic și construirea unei relații părinți-copii-bunei in timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -