joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sectoarele cu cele mai mici și cele mai mari salarii din Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Sectoarele cu cele mai mici și cele mai mari salarii din Moldova

Datele statistice arată că în prima jumătate a anului curent salariul mediu lunar nominal brut a lucrătorilor a depășit 9000 de lei, fiind în creștere cu circa 7% față de primele trei luni ale anului curent și cu peste 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În sectorul bugetar, în prima jumătate a anului, câștigul salarial mediu lunar a constituit de 7778 de lei, iar în sectorul real – circa 9498 lei, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cele mai mari salarii s-au înregistrat în sectorul informații și comunicații, unde salariații au ridicat retribuții lunare medii de circa 21.754 de lei; în domeniul finanțe și asigurări – 16.699 de lei; în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat retribuțiile medii lunare au depășit 14.250 de lei.

Cele mai mici salarii medii lunare s-au înregistrat în activități de cazare și alimentație publică (5.185 lei); agricultură, silvicultură și pescuit (5.206 lei); artă, activități de recreere și de agrement (6169 lei).

În același timp, față de cu trimestrul doi al anului trecut, în toate activitățile economice s-au înregistrat majorări ale câștigului salarial. Cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate în sănătate și asistență socială (cu 36,6%); distribuția apei, salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare (cu 19%); transport și depozitare (cu 18,7%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -