joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noul ambasador al Suediei își începe activitatea la Chișinău

Acasă Articole Altele Noul ambasador al Suediei își începe activitatea la Chișinău

Noua ambasadoare a Regatului Suediei în Moldova, Katarina Fried, și-a prezentat, astăzi copiile scrisorilor de acreditare la ministerul de Externe de la Chișinău.

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a discutat în cadrul întrevederii cu diplomatul suedez despre stadiul actual al cooperării bilaterale. Ministrul a pledat pentru intensificarea dialogului politic, extinderea cooperării sectoriale, valorificarea plenară a oportunităților investiționale și implementarea proiectelor de asistență oficială de dezvoltare finanțate de Suedia în sprijinul parcursului european al R. Moldova.

Părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda OSCE, din perspectiva deținerii de către Suedia a președinției în exercițiu a organizației. Nicu Popescu a mulțumit părții suedeze solidaritatea manifestată în soluționarea conflictului din stânga Nistrului.

Katarina Fried a înlocuit-o în funcția de ambasador la Chișinău pe Anna Liberg, care și-a încheiat mandatul la sfârșitul lunii august. Anterior, Katarina Fried a activat în cadrul reprezentanței permanente a Suediei pe lângă ONU din Geneva. Până acum, ea a activat în Departamentul de politici ONU din cadrul Ministerul Afacerilor Externe de la Stockholm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -