sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noul ambasador al UE în Moldova vine la Chișinău

Acasă Articole Altele Noul ambasador al UE în Moldova vine la Chișinău

Noul șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, diplomatul leton Jānis Mažeiks, a anunțat că este în drum spre Chișinău pentru a preluat noua sa funcție.

„După 26 ani la serviciul diplomatic leton plec pentru o vreme să mă alătur Delegației UE în Moldova (…) Aștept cu nerăbdare perioada încărcată și interesantă în Moldova”, a scris diplomatul pe pagina sa de Facebook, de pe Aeroportul din Riga.

Zilele trecute, ambasadorul european Peter Michalko și-a încheiat mandatul la Chișinău și a plecat din Moldova. El a fost numit șef al Delegației UE la Baku.

Noul ambasador al UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

Jānis Mažeiks a fost consilier al președintelui leton pe politică externă. Cariera diplomatică și-a început-o în anul 1995. A fost Reprezentant Permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei, apoi ambasador, Reprezentant permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, după care Reprezentant permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -