sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Armata RM la 30 de ani | Maia Sandu: Armata să servească țara și poporul, nu partide | Ministrul Anatol Nosatâi: suntem o armată mică, dar cu aspirații mari

Acasă Articole Altele Armata RM la 30 de ani | Maia Sandu: Armata să servească...

O ceremonie militar-protocolară cu prilejul aniversării a 30 de ani de la crearea Armatei Naționale a avut loc, astăzi la Chișinău, eveniment la care au participat președintele Maia Sandu, Comandant Suprem, și Anatolie Nosatâi, ministru al Apărării.

Într-un discurs rostit în cadrul ceremoniei, ministrul Apărării a felicitat efectivul cu ocazia acestui jubileu și a spus că printre principalele scopuri pentru perioada următoare sunt dezvoltarea „capabilitățile armatei”, consolidarea relațiilor cu partenerii externi și alinierea la armatele mici, dar moderne.

Suntem o armată mică, dar cu aspirații mari”, a accentuat în discursul său ministrul Nostâi.

Președintele RM, Maia Sandu, a spus că, în cei trei decenii de existență, Armata a devenit o instituție de încredere a statului și s-a dezvoltat în pofida greutăților. Armata, a spus Maia Sandu, a cunoscut mai multe etape de reformă, proces care încă nu s-a încheiat.

Armata trebuie să fie dotată cu tehnică militară și cu armament performant”, a declarat Maia Sandu, pronunțându-se pentru menținerea unui nivel ascendent de finanțare a Armatei.

Comandantul Suprem a menționat că va susține eforturile de modernizare a sistemului de apărare naționale și să de la Armata Națională așteaptă profesionalism, disciplină și devotament față de patrie.

Armata trebuie să să servească țara și poporul, nu partide politice sau interese de grup”, a accentuat Maia Sandu.

În cadrul ceremoniei, prin decret prezidențial, Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” a fost instituit drapelul de luptă al acestei subdiviziuni. Batalionul a fost decorat pentru participarea la acțiuni de menținere a păcii cu ordinul „Credință Patriei”, cl. I.

De asemenea, în cadrul ceremoniei mai mulți militari au fost decorați cu ordine, medalii, diplome de onoare ale Președintelui și Parlamentului.

Ziua Armatei Naționale este sărbătorită anual la 3 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -