sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Povestea lui Grigoraș din Soroca care a mers în clasa întâi la 11 ani

Acasă Articole Drepturile copilului Povestea lui Grigoraș din Soroca care a mers în clasa întâi la...

Grigoraș, un băiețel din Soroca, a mers la școală pentru prima dată la ai săi 11 ani. Problema școlarizării acestuia a fost soluționată după mai multă vreme și mai multe eforturi. Minorul este educat de către buneii lui și nu a fost dat la școală din cauza lipsei actelor.

„În curând va fi soluționată și problema actelor minorului. Chiar de la 1 septembrie băiatul este școlar, tot Asistența Socială ia acordat un ajutor, procurându-i ghiozdan și rechizitele necesare”, a precizat Primăria Soroca.

Municipalitatea soroceană a subliniat că și anterior asistenții sociali au încercat să-l înscrie pe Grigoraș la școală, doar că acesta nu-și dorea să o frecventeze.

În același timp, jurnaliștii locali au realizat un material în care Grigoraș afirmă cu tărie că vrea să meargă la școală. Școala este locul unde înveți, spune Grigoraș.

Părinții lui Grigoraș au divorțat și sunt plecați din Soroca. „Nu se răspund cu el”, spun Ana Zubcova și Grigore Gherman, buneii băiatului. Ei au motivat că nu au dat la școală copilul toți acești ani pentru că nu au actele necesare.

Neșcolarizarea și abandonul școlar sunt fenomene care mai persistă în orașul Soroca.

Primarul orașului, Lilia Pilipețchi, spune că mai ales abandonul școlar are loc pe fundalul emigrării părinților, dar și din cauza sărăciei.

„Avem copii romi care nu se prezintă la școală din motiv de sărăcie. Îi identificăm și până la 5 septembrie vom rezolva problema pozitiv”, a afirmat primarul de Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -