luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Premierul Gavrilița regretă: Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a rănit

Acasă Articole Altele Premierul Gavrilița regretă: Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a...

Premierul Natalia Gavrilița și-a exprimat regretul pentru o declarație făcută, aseară, la TV8, potrivit căreia profesorii care refuză să se vaccineze împotriva COvid-19 trebuie să-și caute altă ocupație.

La scurt timp după participarea la emisiunea Politica Nataliei Morari, premierul Natalia Gavrilița a publicat pe pagina sa un mesaj în care își exprimă regretele și își cere scuze de la cadrele didactice s-au considerat „rănite” de declarația sa.

Regret declarația nereușită despre profesorii care refuză vaccinarea, făcută în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari. Fraza nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Poziția noastră față de această chestiune rămâne neschimbată – profesorii au dreptul să refuze vaccinarea și să continue predarea în clase, atât timp cât dovedesc cu regularitate că sunt negativi la testele Covid-19. Trebuie să oferim un mediu sigur copiilor, cadrelor didactice și părinților. Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a rănit”, a scris Natalia Gavrilița pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, recent, CNESP a adoptat mai multe decizii, care prevede inclusiv măsura ca profesorii nevaccinați să prezinte o dată la 14 zile testul pentru Covid-19, care va fi făcut din surse proprii. Măsura a nemulțumit mai multe cadre didactice și exponenți ai societății civile. Sindicatele din Educație au criticat-o, calificând-o drept un „abuz”. Ulterior, sindicatele și ministerul Educației au discutat „problema securizării mediului de studii în instituțiile de învățământ”. Părțile au convenit că în perioada imediat următoare, vor fi conjugate eforturile pentru a asigura o mai bună informare a comunităților educaționale privind importanța vaccinării pentru a securiza mediul școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -