sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O unitate de salvatori și pompieri a fost inaugurată la Anenii Noi. Cinci autospeciale, transmise în cinci raioane

Acasă Regiuni Anenii Noi O unitate de salvatori și pompieri a fost inaugurată la Anenii Noi....

La Anenii Noi a avut loc ceremonia de inaugurare a unei noi Unități de Salvatori și Pompieri în orașul Anenii Noi. Acesta a fost construită de la zero, cu susținerea financiară a SUA și a contribuțiilor locale, costând în jur de jumătate de milion de dolari.

Unitatea este dotată cu boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție și a autospecialelor, o boxă pentru reparații și spălarea tehnicii, spații de antrenament, generator electric în caz de pană de curent, oficii de lucru. În cadrul stației activează 24 de angajați IGSU care asigură securitatea în situații de risc a 81 mii de oameni din 45 de localități din raion.

Costul total al proiectului se ridică la 500 mii USD, dintre care 900 mii de lei au fost investiți de Guvernul de la Chișinău, iar 1 milion de lei de către Consiliul raionului Anenii Noi, precizează Guvernul.

Este a douăsprezecea stație de acest tip construită în Moldova cu suportul oferit în cadrul unui program finanțat de Comandamentul European al Forțelor Armate SUA și Oficiului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA în Moldova.

În cadrul evenimentului de la Anenii Noi a avut loc ceremonia de repartizare a cinci autospeciale noi pentru intervenții de salvare pentru raioanele Anenii Noi, Hâncești, Cimișlia, Căușeni și Edineț. Acestea au fost achiziționate în proiectul SMURD în R. Moldova, finanţat de UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -