sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un Ungheni și mai european. Strada principală a orașului este reabilitată capital

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Un Ungheni și mai european. Strada principală a orașului este reabilitată capital

Un proiect de infrastructură de anvergură este în plină desfășurare în mun. Ungheni. Acesta vizează reabilitarea străzii Naționale, artera rutieră principală a orașului, și amenajarea parcărilor adiacente.

Lucrările au loc în cadrul unui proiect din Programul european „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.

Acum au loc lucrări de asfaltare a străzii Naţionale. Vor fi asfaltate peste 21.000 m2 de stradă, montate peste trei mii de metri de borduri şi create 230 locuri de parcare.

Proiectul prevede construirea unui sistem de evacuare a apelor pluviale pe segmentele lipsă și repararea celui existent. Noile marcaje rutiere vor fi aplicate din material termoplastic rezistent la intemperii.

18 treceri pietonale de pe str. Naţională vor fi supraluminate pentru a spori vizibilitatea participanţilor la trafic şi a reduce astfel riscul accidentelor rutiere. O suprafaţă de peste 650 m2 va fi amenajată cu gazon verde.

Strada Naţională este una dintre cele mai lungi străzi din Ungheni, aici fiind amplasate cele mai importante instituții publice și agenți economici din oraș.

Concomitent, la Ungheni au loc lucrării de modernizare a Pieței Independenței. Aceasta va deveni pietonală. Piața va fi pavată și dotată cu mobilier urban modern. Vor fi plantați arbori, arbuști, creat un sistem nou de iluminare generală și decorativă, montate bănci de recreere cu design personalizat.

Investiția UE în cele două proiecte este de 1.168.546 de euro, a Primăriei Ungheni – 116.854 de euro și PNUD Moldova – 90.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -