joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Expert: Moldova devine o explozie socială

Acasă Regiuni Chișinău mun. Expert: Moldova devine o explozie socială

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că în R. Moldova este o presiune enormă pe piața forței de muncă și că țara noastră „devine o explozie socială”.

„Țara noastră, pur și simplu, are o problemă de dezvoltare și devine o explozie socială. Noi, în prezent, la trei lucrători din sectorul real al economiei avem doi bugetari și cinci pensionari”, a declarat Ioniță într-un interviu la „Europa Liberă”.

Expertul a vorbit despre gravele probleme ce țin de depopularea țării și exodul masiv al populației, fapt ce pune „o presiune enormă pe piața forței de muncă” întrucât nu există forță de muncă.

Agenți economici cer cu tot mai multă insistență guvernului să permită utilizarea forței de muncă străină. În opinia lui Ioniță, s-ar putea ca R. Moldova să se confrunte cu fenomenul imigrației.

În prezent, la trei lucrători din sectorul real al economiei avem doi bugetari și cinci pensionari.
Veaceslav Ioniță

„Dacă am avut până acum un val de emigrație, vom avea acum un val de imigrație. (…) Republica Moldova se află în primele cinci țări din lume ca destinație pentru studenții din Israel. (…) Pe primul loc este Iordania, pe locul doi SUA, pe locurile 3, 4 și 5 ne schimbăm – Germania, Italia, R. Moldova. Deci, când noi pe 3, când Germania, când Italia”, a precizat expertul.

Veaceslav Ioniță a atras atenția că, deși încă minor, se reliefează deja fenomenul angajării muncitorilor străini. La un milion de moldoveni, care sunt plecați peste hotare, potrivit expertului, revin deja câteva mii de străini veniți în R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -