sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Turismul moldovenesc își revine ușor de după declinul de anul trecut

Acasă Regiuni Chișinău mun. Turismul moldovenesc își revine ușor de după declinul de anul trecut

În prima jumătate a anului curent, agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la peste 96 de mii de turiști și excursioniști. Indicele este de 2,6 ori mai mare față de perioada similară a anului trecut, când industria turismului a înregistrat un declin puternic pe fundalul pandemiei de Covid-19.

Creșterea numărului de turiști și excursioniști în acest an se datorează majorării numărului de participanţi la turismul emițător de 3,4 ori și turismului intern de 2,5 ori. Numărul participanților la turismul receptor (turiști străini) s-a redus cu 3,6 mii persoane (-53,5%), precizează Biroul Național de Statistică.

Prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate, în majoritatea cazurilor, la odihnă, recreere şi agrement (99,4%). Topul destinațiilor sunt Turcia (41,7%), Egipt (38,4%), Bulgaria (9,7%), Ucraina (3,0%), Insulele Maldive (1,2%), EAU (1,1%), România și Grecia (câte 1,0%).

Numărul participanţilor la turismul intern a fost de circa 29 de mii în primele șase luni ale anului.

Încasările agențiilor de turism și turoperatorilor din activitatea turistică în ianuarie-iunie au însumat 717,7 mil. lei, fiind vorba de o creștere de 4,1 ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -