sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost extins proiectul SMURD în R. Moldova. Alte două puncte de operare vor fi deschise la Cantemir și Ungheni

Acasă Regiuni Bălți mun. A fost extins proiectul SMURD în R. Moldova. Alte două puncte de...

A fost lansat proiectul SMURD-2 „Îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Resuscitare și Descarcerare (SMURD) și de pregătire a personalului de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră dintre R. Moldova și România”.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, iar evenimentul de lansare a avut loc la Iași (România), la sfârșitul săptămânii trecute.

Proiectul prevede construirea, în perioada 2021-2023, a Unității de Primiri Urgente (UPU) în cadrul Institutului de Medicină Urgentă și reconstruită UPU din cadrul Spitalului Clinic Bălți. Vor fi reconstruite două puncte de operare SMURD în municipiul Ungheni și orașul Cantemir, reconstruite și amenajate Unitățile de Salvatori și pompieri din Ungheni și orașul Cantemir. În plus, vor fi construite patru platforme autorizate de aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a patru spitale din țară, la Chișinău, Bălți și Cahul, procurarea și dotarea parcului SMURD cu zece autospeciale de intervenție și patru autospeciale de descarcerare grea.

Proiectul SMURD a fost demarat în R. Moldova, în anul 2014. De atunci, s-au efectuat 115 misiuni de evacuare a pacienților aero-medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -