vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moldovenii din străinătate, care vor să facă afaceri acasă, pot beneficia de câte un sfert de milion de lei

Acasă Articole Antreprenoriat Moldovenii din străinătate, care vor să facă afaceri acasă, pot beneficia de...

Moldovenii de peste hotare, care decid să revină în patrie, au oportunitatea de a accesa o finanțare nerambursabilă de până la 250.000 de lei pentru a-și dezvolta o afacere acasă. Despre aceasta a anunțat Iulia Costin, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Costin s-a referit la Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie PARE 1+1, care este un instrument de suport antreprenorial special pentru migranți. Prin acest program, cetățenii moldoveni pot beneficia de consultanţă şi instruire pe parcursul a două săptămâni, cu ulterioara posibilitate de a accesa un grant în valoare de până la 250.000 lei.

„Ne dorim ca R. Moldova să devină locul atractiv pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor de succes”, a spus Iulia Costin în cadrul Congresului Diasporei.

Șefa ODIMM a mai informat că instituția se află în plin proces de digitalizare a tuturor serviciilor de suport antreprenorial pentru a simplifica accesul  ÎMM-urilor la obținerea granturilor nerambursabile, a garanțiilor financiare și la educație antreprenorială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -