luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Pe ce loc se plasează Chișinăul în Indicele criminalității pe plan mondial și regional

Acasă Regiuni Chișinău mun. Pe ce loc se plasează Chișinăul în Indicele criminalității pe plan mondial...

Datele pentru primele șase luni ale anului ce se conțin în clasamentul Crime Index 2021 plasează Chișinăul pe locul 200 printre 427 de orașe din lume și pe locul 48 printre cele 155 de orașe europene incluse în top.

Clasamentul, citat de Jurnalist.md, descrie Chișinăul ca pe un oraș cu un nivel al criminalității moderat (punctaj de circa 46) și cu o creștere moderată a nivelului criminalității în ultimii trei ani (56,3). În schimb, Capitala R. Moldova este notificată cu un nivel „foarte înalt” la capitolul corupție și dare de mită.

SITUAȚIA LA VECINI

În clasament au fost incluse șase orașe din România. Iașul e pe locul 346 cu o situație mult mai bună ca la Chișinău, Cluj Napoca fiind cel mai sigur oraș din România (locul 414) și numărându-se printre primele 15 cele mai sigure orașe din lume.

Dintre orașele ucrainene, mai proastă e situația în Odessa (113), Harkov (165) și Kiev (186). O poziție mai bună are doar Lvov, care e pe locul 246.

Ce ține de orașele din Rusia, mai bună situația față de Chișinău este în Sankt Petersburg (256), Moscova (266) și Nijni Novgorod (325).

CELE MAI SIGURE ȘI NESIGURE ORAȘE DIN LUME ȘI EUROPA

Crime Index 2021 arată că cele mai sigure primele trei orașe din lume sunt: Doha, Qatar (427), Abu Dhabi, EAU (426) și Taipei, Taiwan (425). Cele mai periculoase trei orașe sunt Caracas, Venezuela (1), Pretoria, Africa de Sud (2) și Port Moresby, Papua Noua Guinee (3).

Cele mai sigure orașe din Europa sunt, în ordine, Zurich (Elveția), Munich (Germania) și Berna (Elveția). Cele mai nesigure trei sunt Bradford, Coventry din Marea Britanie și Nice din Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -