marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un sat din autonomia găgăuză se modernizează grație proiectelor de infrastructură

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Un sat din autonomia găgăuză se modernizează grație proiectelor de infrastructură

Satul Beșalma se schimbă la față datorită unor proiecte de infrastructură importante, în valoare de milioane de lei, finanțate de UE, dar și din bugetul regiunii.

La Beșalma, a fost finalizată construcția unei stații de pompare a apei potabile. Costul tuturor lucrărilor s-a ridicat la peste 670 mii lei, din care 425 mii lei reprezintă un grant din partea UE, iar restul – contribuția din locală a autonomiei. Punct de distribuție a apei a fost dotat cu echipament de înaltă tehnologie pentru filtrarea apei.

De asemenea, a fost finalizată renovarea unei porțiuni de un kilometru al drumului central, pentru care s-au investit 2,4 mil. de lei. Anul trecut, în Beșalma a fost construit un drum de acces cu o lungime de 2, 2 kilometri. Cheltuielile au fost acoperite din bugetul regional și s-au ridicat 6 milioane de lei.

În satul găgăuz, în acest an a fost construit și un sistem de iluminare stradală pe drumul de acces. Sistemul cu lungimea de 1300 de metri este înzestrat cu dispozitive moderne de iluminat. Valoarea proiectului e de 250 mii lei.

„Satul Beșalma se schimbă, la fel ca întreaga Autonomie. E important să convingem tinerii să locuiască aici în Găgăuzia, iar acest obiectiv îl putem atinge doar prin dezvoltarea infrastructurii social-economice și deschiderea oportunităților de angajare”, a menționat guvernatoarea autonomiei Irina Vlah, aflată într-o vizită la Beșalma.

Satul Beșalma are circa 4000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -