sâmbătă, mai 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Amintiri din copilărie. Natalia Gavrilița a fost coristă și a visat să devină cântăreață și sportivă

Acasă Uncategorized Amintiri din copilărie. Natalia Gavrilița a fost coristă și a visat să...

Premierul Natalia Gavrilița a mărturisit, în cadrul unei discuții online cu tinerii din Diaspora, care participă la Tabăra DOR 2021, că a visat în copilărie să devină cântăreață și sportivă de performanță.

Am cântat în cor și mi-am dorit să fiu chiar și cântăreață. La 13 ani am făcut parte dintr-o formație de muzică. Am cântat și participat la concursuri, dar nu au fost cu succes, dar mă bucur că am înregistrat succese în meseria mea legată de guvernare și politică”, a spus Natalia Gavrilița.

De sport, Natalia Gavrilița a fost fascinată din fragedă copilărie, de la vârsta de trei ani, când au avut loc Jocurile Olimpice la Moscova.

„Atunci flacăra olimpică a trecut prin Chișinău și a fost un eveniment care mi-a rămas în memorie pe toată viața. Atunci îmi doream atunci să devin sportivă. Am făcut sport în școală, fac și acum. Îmi plac drumețiile. Îmi place mult să înot”, a povestit premierul.

Natalia Gavrilița le-a mai povestit tinerilor că la 16 ani a obținut o bursă în SUA, unde timp de un a învățat într-o școală americană. În acea perioadă, spune premierul, am înțeles că vreau să ceva pentru țara mea. Prim-ministra a mai mărturisit că mereu a fost încurajată de părinți să participe la activități extracuriculare: a făcut sport, dans, muzică și cursuri de croitorie.

„Această carte („Paula”) este una care mi-a adus emoții”, a spus Natalia Gavrilița, îndemnând tinerii să citească cât mai mult.

Premierul a povestit și despre preferințele sale în materie de lectură. Acum preferă mai mult cărțile audio, dar în copilărie și adolescență i-a plăcut să citească literatură romantică, clasică și fantastică. Cartea care a preferat-o cel mai mult este „Paula” de Isabel Allende.

Natalia Gavrilița a mai spus că o inspiră Orheiul Vechi și își amintește cu nostalgie de vacanțele din copilărie petrecute cu familia. Premierul a mai spus că, fiind adolescentă, a participat la majoritatea mitingurilor din PMAN din anii 90, când avea loc formarea statului R. Moldova.

Întrebată care e rețeta pe care o poate oferi copiilor pentru a deveni prim-ministru, Natalia Gavrilița a spus că principala calitate este curiozitatea.

„Curiozitate, muncă, lucru în echipă și interacțiunea cu oamenii. E important să aveți și adulți care să vă ghideze. Îmi amintesc cu mare drag de oamenii care mi-au fost mentori în copilărie, care m-au ajuta să devin mai bună”, a spus Natalia Gavrilița.

Tabăra DOR 2021 are loc în cadrul ediției a IX-a a Programului destinat copiilor şi tinerilor din diaspora DOR-Diasporă Origini Reveniri. Evenimentele sunt organizate în perioada 8-17 august de Biroul Relaţii cu Diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -