joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Copii moldoveni din Diaspora se reunesc virtual în Moldova prin Programul DOR

Acasă Regiuni Chișinău mun. Copii moldoveni din Diaspora se reunesc virtual în Moldova prin Programul DOR

Ediția a IX-a a Programului destinat copiilor şi tinerilor din diaspora DOR-Diasporă Origini Reveniri începe, astăzi, în format online. Este pentru al doilea an când programul este organizat online din cauza pandemiei de Covid-19. Evenimentele din cadrul programului din acest an vor fi organizate sub patronajul primului ministru în perioada 8-17 august.

Genericul Programului DOR din acest an este „Mai aproape”. Participanții vor interacționa prin platformele de comunicare Zoom şi Facebook.

La ediţia curentă a Programului DOR s-au înscris în prealabil peste o sută de copii din Portugalia, SUA, Elveţia, Italia, Grecia, Spania, Georgia, Ucraina, Bulgaria, Germania, Irlanda, Moldova.

Astăzi, în ziua deschiderii Programului DOR, va avea loc un atelier culinar organizat în satul Duruitoarea, raionul Râşcani. Participanţii vor explora reţetele de preparare a bucatelor tradiţionale din localităţile din nordul ţării.

În zilele următoare, vor fi organizat un atelier culinar cu reţete culinare din sudul ţării. Programul prevede organizarea concursurilor, dansurilor, concertelor, spectacolelor şi chiar o vizită – desigur virtuală – la o stână de oi.

Programul DOR urmărește să sensibilizeze copii şi tinerii din generaţia a doua de migranţi privind păstrarea identităţii culturale naţionale şi respectiv pentru a crea legături emoţionale cu ţara de origini.

Evenimentele sunt organizate de Biroul Relaţii cu Diaspora.

Prima ediţie a Programului DOR a avut loc în 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -