luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un covor de 118 ani, recunoscut cel mai inedit la Festivalul covorului găgăuz

Acasă Regiuni Ciadir-Lunga Un covor de 118 ani, recunoscut cel mai inedit la Festivalul covorului...

Un covor țesut acum 118 ani a fost recunoscut cel mai frumos în cadrul Festivalului „Gagauz kilimneri” (Festivalul covorului găgăuz), care a avut loc, sâmbătă, în localitatea găgăuză Gaidar din raionul Cedâr-Lunga.

La Festival au fost expuse peste o sută de covoare naționale. Acestea au fost aduse la festival de către meșteri populari sau posesori din tot teritoriul autonomiei găgăuze, din Chișinău, Cimișlia, Taraclia și Cahul. Multe din exponate, potrivit presei locale, au fost țesute acum mai bine de o sută de ani, care sunt transmise din generație în generație. Multe dintre acestea sunt exponate de muzeu, până la asta fiind păstrate decenii la rând în colecții private.

Cel mai inedit covor al ediției din acest an a fost recunoscut un covor țesut în 1903. Posesorii a patru covoare, desemnate învingătoare la Festivalul „Gagauz kilimneri”, au fost premiați.

În cadrul festivalului au avut loc master-classuri ale meșterilor populari, degustări din bucătăria națională a găgăuzilor, prezentări a tradițiilor locale și concerte susținute de artiști locali.

Festivalul „Gagauz kilimneri” a fost lansat în anul 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -