sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UN Women, privind la noul Guvern: Moldova a făcut un pas important în domeniul egalității de ge

Acasă Articole Transparenţa şi participarea în procesul decizional UN Women, privind la noul Guvern: Moldova a făcut un pas important...

R. Moldova a mai făcut un pas important în domeniul egalității de gen prin desemnarea mai multor femei în noul Guvern, învestit la 6 august de Parlamentul de la Chișinău.

Aprecierile respective sunt făcute de UN Women, care salută numirea unei femei în funcția de prim-ministru, alte trei femei fiind numite la conducerea unor ministere, printre care și prima femeie în fruntea MAI. Membru al Guvernului din oficiu este și Irina Vlah, guvernatoarea UTA Găgăuzia.

„Acest moment servește drept exemplu pentru toate fetele și femeile care tind să ajungă în poziții de conducere și demonstrează importanța diversificării vocilor care reprezintă interesele atât a bărbaților, cât și a femeilor”, menționează agenția ONU.

Jurnalist.md a scris recent despre faptul că, după alegerile parlamentare din 11 iulie, cota de gen de 40% a fost asigurată în organul legislativ. Din cei 101 de deputați, 40 sunt femei. Este pentru prima oară în istoria parlamentarismului moldovenesc când se înregistrează un asemenea indice ridicat, iar Moldova se plasează, astfel, printre primele țări din spațiul european cu ponderi ridicate de femei în organele legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -