luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Demisii și numiri la Guvern și agenții guvernamentale

Acasă Articole Altele Demisii și numiri la Guvern și agenții guvernamentale

Noul Cabinet de Miniștri a operat, în cadrul primei sale ședințe, cu mai multe remanieri în cadrul unor ministere și agenții guvernamentale.

La Infrastructură și Dezvoltare Regională au plecat din funcțiile de secretari de stat Iuliana Drăgălin, Mihail Lupașcu și Mariana Botezatu.

La Finanțe a fost eliberată din funcția de secretar de stat, Gabriela Cuneva, iar la Justiție au fost eliberați din funcțiile de secretari de stat Alexandru Pleșca și Tatiana Tverdun. Totodată, în funcția de secretar de stat la Justiție a fost aprobată candidatura Veronicăi Mihailov-Morari.

La Externe, au fost eliberați din funcțiile de secretari de stat – Dumitru Socolan, Gheorghe Leucă și Daniela Cujbă. Vladimir Golovatiuc a fost rechemat din postul de ambasador la Moscova. Veaceslav Dobândă a fost numit în funcția de secretar de stat.

La MAI, din funcțiile de secretari de stat s-a acceptat eliberarea din funcțiile de secretar de stat a Marianei Grama, Cornel Lebedinschi, Gheorghe Balan și Sergiu Golovaci. Totodată, în funcția de secretar de stat a fost numit Sergiu Diaconu. Candidatura lui Rosian Vasiloi a fost acceptată pentru funcția de șef al Poliției de Frontieră.

La Apărare, din funcțiile di secretari de stat au plecat Vladimir Ilev și Aurel Fondos. În funcțiile respective au fost numiți Valeriu Mija și Sergiu Plop.

La Agricultură au fost eliberat din funcțiile de secretari de stat Mihai Machedon, Tatiana Nistorică, și Ghenadie Iurcu.  A fost aprobată în funcția de secretar de stat candidatura lui Sergiu Gherciu. La Mediu, Rodica Iordanov a fost numită în funcția de secretar de stat.

La Educație au fost eliberați din funcțiile de secretari de stat Ivan Gheorghiu și Natalia Grâu. Iar la Sănătate au plecat din fotoliile de secretari de stat Tatiana Zatâc și Denis Cernelea. În locul lor au fost numiți Zinaida Bezverhnii și Svetlana Nicolaescu.

Guvernul a operat cu remanieri și în conducerea unor agenții guvernamentale.

Din fruntea AGEPI a plecat Viorel Iustin, iar de la CNAM – Valentina Buliga. Ghenadie Țepordei a fost eliberat de la șefia Agenției Proprietăți Publice, iar Anatol Ghilaș din cea de director al Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice. Elena Beleacova a plecat din funcția de șefă a Agenției Relații Interetnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -