sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Accesul în scuarul panoramic Maria Drăgan din Chișinău – limitat. Acesta va fi reabilitat

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Accesul în scuarul panoramic Maria Drăgan din Chișinău – limitat. Acesta va...

Scuarul panoramic din strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana a Chișinăului va fi reabilitat, în contextul atestării alunecărilor de teren din preajma acestuia. Lucrările vor consta în consolidarea pantei, prin ridicarea unui perete de sprijin. 

Până atunci, însă, accesul în zonă este limitat parțial. Măsura a fost luată în contextul apariției tasărilor în mai multe locuri ale scuarului, existând pericol de alunecări de teren.

Primarul, Ion Ceban, a menționat că autoritățile își doresc desfășurarea lucrărilor de reabilitare a obiectivului cât mai curând, pentru ca cetățenii să se poată bucura în continuare de priveliștea oferită de scuarul panoramic.

Municipalitatea a contractat o companie de proiectări pentru elaborarea unui studiu geologic cu privire la consolidarea zonei scuarului împotriva alunecărilor. Potrivit Primăriei Chișinău, în spațiul aferent scuarului va fi amenajat un teren de fitness și workout.

Scuarul panoramic din str. Maria Drăgan a fost amenajat în anul 2019, dar atunci nu au fost luate în calcul riscurile alunecărilor de teren care pot apărea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -