vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Circa 600.000 ar putea costa viitoarea pictură murală uriașă din Cahul

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Circa 600.000 ar putea costa viitoarea pictură murală uriașă din Cahul

În jur de 580 de mii de lei este bugetul estimativ al proiectului pentru realizarea unei picturi murale cu suprafața de 1000 m.p. în orașul Cahul. Acesta realizarea unei uriașe picturi murale pe un zid de beton de la intrarea în oraș din partea de nord.

Primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, a explicat într-un interviu pentru buletinul informațional al primăriei că cei mai mulți bani pentru proiect vor veni din buget, deopotrivă fiind importante și contribuțiile.

250 mii de lei vor fi direcționați din bugetul de stat, 100 mii de lei din partea guvernului Elveției, 130 de mii de lei trebuie să reprezinte contribuția locală, iar cahulenii din diaspora ar urma să acumuleze suma de circa 100 mii de lei, a precizat edilul.

„Vom anunța, în curând, rechizitele bancare pentru colectarea fondurilor. Ne dorim ca pictura murală să devină un element de atracție turistică și caracteristic pentru Cahul”, a spus Nicolae Dandiș.

Pictura murală uriașă va fi realizată în cadrul proiectului primăriei locale „Pentru Cahul prin artă”, în cadrul programului de granturi „DAR 1+3”. Deja au fost organizate consultări online cu cahulenii în vederea identificării și stabilirii temei picturii murale.

Vezi și Proiect ambițios la Cahul. O pictură murală gigantică va da „viață” unui zid de beton

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -