12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noul ministru al Muncii își propune să elimine salariile la negru

Acasă Chișinău mun. Noul ministru al Muncii își propune să elimine salariile la negru

Proaspătul ministru al ministerului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a afirmat că unul dintre obiectivele ministerului va fi creșterea pensiei minime până la 2000 de lei, diminuarea inechităților sociale, dar și eliminarea salariilor la negru.

„Ne vom concentra pe încurajarea angajării tinerilor și persoanelor cu dizabilități. Trebuie să avem o politică foarte coerentă pentru protecția copiilor și pentru protecția drepturilor femeilor. Vom acorda multă atenție creșterii calificării oamenilor care deja se află în câmpul muncii și a recalificării oamenilor care se află în căutare de muncă”, le-a spus noul ministru angajaților din minister.

Marcel Spatari a mai spus că Inspecția Muncii va trebui fortificată și întărit parteneriatul social cu sindicatele și patronatele.

„Și un obiectiv major pe care vreau să mi-l propun este eliminarea salariilor la negru”, a spus Spatari.

Amploarea fenomenului muncii nedeclarate este estimată la nivelul de 9-10% în ultimii ani. Au fost perioade când, anual, prejudiciile aduse bugetului public național fenomenul „salariilor în plic” se ridicau la aproape 5 miliarde de lei în R. Moldova.

În ultimii mai bine de zece ani, Marcel Spatari a fost expert și director al Syndex România, membră a grupului francez Syndex – una dintre cele mai mari companii de consultanță în domeniul protecției salariaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -