luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost lansat proiectul transfrontalier pentru restaurarea celei mai vechi biserici din Soroca

Acasă Articole Educaţie A fost lansat proiectul transfrontalier pentru restaurarea celei mai vechi biserici din...

Proiectul transfrontalier pentru restaurarea și consolidarea Bisericii „Sfântul Dumitru”, cel mai vechi edificiu de cult din Soroca, a fost lansat și în orașul de pe Nistru, după ce, recent, s-a lansat a Iași (România). În cadrul proiectului va fi restaurată și Biserica „Sfinții Teodori” din Iași.

Costul total al lucrărilor pentru restaurarea celor două biserici se ridică la 1 mil. 662 mii de euro. Circa 1,5 mil de euro sunt alocați de UE, restul – peste 166 mii de euro – de cei patru parteneri de proiect Parohia „Sfinții Teodori”, Biserica „Sfântul Dumitru”, Asociația „Soarta” (RM) și Fundația Solidaritate și Speranță (România).

Proiectul va fi implementat timp de doi ani, lider de proiect fiind Parohia „Sfinții Teodori” din Iași.

Proiectul „Conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric în zona transfrontalieră Iași și Soroca” este finanțat prin programul operațional comun România-RM (2014-2020), prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat.

Biserica „Sfântul Dumitru” din Soroca datează cu anii 1814-1827. Biserica „Sfinții Teodori” din Iași a fost zidită între anii 1750-1761.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -