miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Peste 12 mil. de lei pentru proiecte de dezvoltare rurală în 11 localități

Acasă Articole Drumuri, trotuare, iluminare Peste 12 mil. de lei pentru proiecte de dezvoltare rurală în 11...

11 primării din țară au devenit beneficiare ale unor proiecte de sporire a nivelului de trai și de îmbunătățire a condițiilor de muncă în mediul rural. În acest sens, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a alocat celor 11 primării suma de 12,5 milioane de lei.

Proiectele ce urmează a fi implementate vizează renovarea unor edificii  publice, achiziționarea de vehicule și echipament de deszăpezire și întreținere a spațiilor verzi, reabilitarea drumurilor publice, precum și extinderea sau reabilitarea sistemelor de canalizare.

De cea mai mare sumă de finanțare – 1,8 mil. de lei – va beneficia comuna Tohatin din componența mun. Chișinău. Banii vor fi cheltuiți pentru construcția colectorului al sistemului de canalizare, iar localitatea Gura Camencii, raionul Florești va beneficia de suma de 1,7 mil. de lei pentru reabilitarea unei porțiuni de drum din centrul localității. De cealaltă parte, cel mai mic contract semnat de către AIPA este localitatea Rudi, raionul Soroca, care va achiziționa contra sumei de 394 mii de lei echipamentele și utilajele de deszăpezire.

AIPA gestionează resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, precum și resursele partenerilor de dezvoltare în vederea realizării măsurile de intervenție în sectorul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -