joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Află detalii despre cele patru noi trasee ecoturistice lansate în Codrii Sipoteniului

Acasă Regiuni Călărași Află detalii despre cele patru noi trasee ecoturistice lansate în Codrii Sipoteniului

Locuri perfecte pentru aventuri și drumeții. Codrii Sipoteniului, Valea Vinului, Drumul Poștei Regale și Farmecul Colinelor sunt denumirile celor patru trasee ecoturistice, care au fost marcate și lansate, în data de 1 august, de Asociația Națională pentru Turismului Receptor (ANTRIM) în comuna Sipoteni, raionul Călărași. Acestea au fost elaborate în vederea îmbunătățirii perspectivelor sectorului serviciilor turistice. 

Cele patru trasee traversează localități din raioanele Călărași, Strășeni, Nisporeni și Ungheni. Ele pot fi parcurse atât pe jos, cât și cu bicicleta.

Codrii Sipoteniului are două itinerare: 1. Sipoteni – Tochile – Leodoia – Palanca – Hârjauca – Oricova – Sipoteni; 2. Sipoteni – Povestea Codrului – Sanatoriul Codru – Raciula – Frumoasa – Hoginesti – Hîrbovat. Acestea cuprind destinații inedite. Traseul are o distanță de 40 km cu o durată de parcurgere de 5-8 ore.

Valea Vinului este o regiune vitivinicolă, amplasată în centrul țării. Traseul are itinerarul: Sipoteni – Podul Lung – Călărași – Nișcani – Păulești – Pitușca – Vorniceni – Sadova – Horodiște, și cuprinde mai multe destinații. Traseul are o distanță de 40 km cu o durată de parcurgere de 5-8 ore.

Drumul Poștei Regale este un traseu cu un drum de vechime, când strămoșii căutau căi scurte și comode de circulație, între codrii seculari. Traseul are itinerarul: Sipoteni – Vălcineț – Izvorul lui Ștefan cel Mare – Temeleuți – Bălănești – Căbăiești – La Deleanu – La Doru – Sipoteni. Traseul are o distanță de 37 km cu o durată de parcurgere de 8 – 10 ore.

Farmecul Colinelor este o regiune cuprinsă de dealuri și codri: dealul Veverița cu o înălțime de 415 metri, iar prin preajmă se află dealul Măgura cu o înălțime de 389 metri și dealul Bălănești, cu o înălțime de 429 metri. Traseul trece și prin rezervația naturală Plaiul Fagului. Traseul are itinerarul: Sipoteni – Bahmut – Plaiul Fagului – Cornesti – Bahmut Club – Veverita. Traseul are o distanță de 47 km cu o durată de parcurgere de 5-8 ore.

Toate cele patru trasee ecoturistice au fost elaborate în cadrul Programului Sipoteni – Capitala Tineretului 2020/2021  și implementate de ANTRIM în colaborare cu administrația locală. Capitala Tineretului reprezintă o iniţiativă inspirată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret. Pentru anul 2020/2021, Capitala Tineretului a fost aleasă comuna Sipoteni din raionul Călărași, care datează cu anul 1440.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -