luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Condiții bune la gimnaziul din Feștelița, grație unui proiect valoros susținut de USAID Moldova

Acasă Uncategorized @ro Condiții bune la gimnaziul din Feștelița, grație unui proiect valoros susținut de...

La Gimnaziul „Vasile Moga” din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a finalizat un proiect de renovare capitală a sălii de sport. Aceasta nu a mai fusese reparată de aproape de 50 de ani. La fel, a fost renovată sala de festivități, care este și cantină școlară pentru cei peste 200 de copii care frecventează instituția de învățământ. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 2.5 milioane de lei, bani oferiți de USAID Moldova prin programul Comunitatea Mea și localnici.

USAID a donat peste 68 mii USD în proiectul de renovare de la Feștelița. Este o sumă mare, dar s-a implicat și localnicii. A fost un parteneriat eficient cu membrii comunității, spune Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova.

De acum încolo, copii din sat vor avea condiții excelente pentru petrecerea timpului liber în sala de sport a gimnaziului.

„Bucuria noastră mare e că s-a în exploatare sala de sport. Ne vom ocupa, în sfârșit, cu dezvoltarea competențelor sportive la elevi. Timpul liber nu-l vor petrece pe drumuri, ci vor veni aici, la secțiile sportive”, spune profesoara Iana Varga.

De menționat că la Feștelița sunt derulate mai multe proiecte de dezvoltare. Satul are circa 3000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -