marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

România oferă R. Moldova 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și a presei independente

Acasă Articole Altele România oferă R. Moldova 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și...

România va oferi R. Moldova o contribuție financiară în valoare de 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și a presei independente. Despre aceasta a anunțat, la Chișinău, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, după consultările avute cu președintele Maia Sandu.

„Vreau să vă anunț că am decis, ca ministru de externe al României, acordarea unei noi contribuții voluntare din partea României, în valoare de 300.000 euro, prin intermediul European Endowment for Democracy, în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din R. Moldova”, a declarat Bogdan Aurscu.

Susținerea societății civile și presei independente, potrivit lui Aurescu, reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice, reziliente și incluzive.

Noua asistență financiară este atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin anunțat de către președinte Klaus Iohannis în decembrie 2020, la Chișinău, și vine în continuarea contribuției voluntare similare, de 250.000 de euro.

Ministrului afacerilor externe al României efectuează azi o vizită oficială la Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -