vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Alături de bătrânii solitari din Edineț pe timp de pandemie

Acasă Regiuni Edineț Alături de bătrânii solitari din Edineț pe timp de pandemie

În jur de 150 de bătrâni și cu dizabilități din mun. Edineț beneficiază de susținere multilaterală în cadrul proiectului „EdiNEST – oferim grijă”, finanțat de UE și implementat de Asociația Raională de Educare a Adulților „Prutul de Sus”. Proiectul vine să combată sărăcia, sentimentul de singurătate și abandon, a efectelor izolării sociale, în contextul pandemiei de COVID-19.

Nea Vasile din Edineț, în vârstă de 72 de ani, este unul dintre beneficiarii proiectului. A muncit o viață în calitate de economist, iar acum primește o pensie de 800 de lei, bani, care, în mod evident, nu îi acoperă nici pe departe necesitățile existențiale. După ce achit serviciile comunale, cumpăr medicamentele necesare – spune cu durere bătrânul – rămân cu câțiva bănuți.

Proiectul „EdiNEST – oferim grijă” este implementat începând cu septembrie 2020. În acest răstimp, echipa proiectului a asigurat cu prânzuri calde, de două ori pe săptămână, 123 de vârstnici și persoane cu dizabilități din mun. Edineț și satul Alexandreni. De asemenea, beneficiarilor le sunt prestate mai multe servicii de îngrijire: spălarea lenjeriei de pat și hainelor, dar de tuns la domiciliu.

„Mulți vârstnici trăiesc singuri, izolați și neajutorați. Le este teamă, sunt mai pierduți și vulnerabili ca niciodată în această perioadă de pandemie. Fie nu au copii, fie îi au, dar aceștia au plecat la muncă peste hotare – majoritatea celor pe care îi ajutăm au rămas de unii singuri în fața bătrâneții”, susține echipa de implementare a proiectului.

Proiectul „EdiNEST – oferim grijă” este derulat în cadrul programului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de UE și implementat de organizația cehă People in Need.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -