luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Câștigă bani din energia Soarelui. Un important parc fotovoltaic a fost construit la Feștelița

Acasă Articole Drumuri, trotuare, iluminare Câștigă bani din energia Soarelui. Un important parc fotovoltaic a fost construit...

În satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a fost construit un parc fotovoltaic cu o mie de panouri. Simbolic este că acesta este amplasat pe locul unde cândva fusese o groapă de deșeuri.

Proiectul „Construcția parcului fotovoltaic cu puterea de 300 kW la Feștelița”, în sumă totală de circa de 4,5 milioane de lei este susținut în cadrul programului „Convenţia primarilor – proiecte demonstrative”, finanțat de Uniunea Europeană.

În cadrul programului au fost efectuate măsurile modernizare a sistemului de iluminat din localitate, prin instalarea a 1000 de panouri fotovoltaice, potrivit Agenției pentru Eficiență Energetică.

Primarul satului Feștelița, Nicolae Tudoreanu, spune că, în afară de panourile fotovoltaice, pe locul vechii gunoiști au fost plantate și culturi eco-energetice care vor fi utilizate la cazangeriile termice pe biomasă.

Banii încasați de la vânzarea energiei obținute din parcul fotovoltaic vor fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor altor servicii, inclusiv pentru salubrizarea localității”, a menționat Nicolae Tudoreanu.

Satul Feștelița este numit și satul viitorului, pe motiv că aici sunt derulate mai multe proiecte de dezvoltare și de salubrizare. Satul din sudul țării are o populație de circa 3000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -