vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Muzicieni din Suedia și Germania susțin Filarmonica și Școala de Arte din Cahul

Acasă Uncategorized @ro Muzicieni din Suedia și Germania susțin Filarmonica și Școala de Arte din...

Trei piane valoroase, de marca „Östlind & Almquist” și „Carl Bechstein”, și patru viori din Suedia, Elveția și Austria au ajuns la Filarmonica Municipală din Cahul și Școala de Arte „Maria Cebotari”. Donația este rezultatul eforturilor unor muzicieni ai Filarmonicii din Malmo (Suedia) și Germania.

Un pian cu coadă de doi metri, marca „Carl Bechstein”, o pianină și o vioară vin din orașul Malmo, de la Dinu Serfezi, un muzician al Filarmonicii din Malmo și membru al Fundației Internaționale „Crescendo”. Pianul a fost procurat datorită strângerii de fonduri organizată de Cvartetul Suedez de Coarde.

Paul Lorenger, un dansator de balet din Germania, a adus la Cahul, cu mașina personală trei viori de la Viena din atelierul Geigenbaumeister Wilfried Ramsaier-Gorbach, în care instrumentele Filarmonicii din Viena sunt întreținute.

Printre donațiile de instrumente muzicale se regăsește și o pianină din Elveția. Un pian cu coadă de 1,5 metri a primit Școala de Arte „Maria Cebotari” din Cahul.

„Apreciem gestul nobil, suntem recunoscători și deschiși în continuare pentru colaborare și prietenie. Suntem convinși că aceste instrumente vor ajuta copiii noștri să obțină performanțe deosebite”, potrivit Svetlanei Mihnea, director interimar al Școlii de Arte din Cahul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -