joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Subzona Economică Liberă „Soroca” prinde contur

Acasă Articole Antreprenoriat Subzona Economică Liberă „Soroca” prinde contur

Soroca se îndreaptă încet, dar sigur, spre ziua în care va începe construcția Subzonei Economice Libere, ca parte a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business”.

Despre elaborarea proiectului tehnic și termenul de finalizare a acestuia s-a discutat, recent, la Primăria Soroca cu experții din Moldova ai Agenției de Cooperare Internațională (GIZ) a Germaniei. Proiectul ar urma să fie elaborat în format 3D în cel mult două luni, după care va fi prezentat autorităților locale pentru consultări publice.

Decizia privind extinderea la Soroca a ZEL „Ungheni-Business” a fost luată în 2018. Aceasta va fi amplasată pe o suprafață de totală de 17,6 hectare.

„Împreună cu colegii de GIZ elaborăm planul urbanistic. Negociem cu ei să ne ajute și la elaborarea documentației de proiect pe utilități – gaze ,curent, apeduct și canalizare. Concomitent, căutăm dezvoltatori imobiliari care ar putea să construiască hale de producere pentru potențialii investitori și invităm investitori-rezidenți care să-și construiască hale de producere”, a spus pentru Jurnalist.md, Natalia Iepuraș administratoarea ZEL „Ungheni”.

Potrivit Nataliei Iepuraș, planul urbanistic va fi finalizat în acest an, iar proiectele pentru utilități, cum ar fi sistemul de aprovizionare cu apă și canalizare, mai târziu.

Subzona Economică Liberă de la Soroca urmează să vină cu oferte pentru rezidenți cu activități din domeniul industriei textile, automotive, IT și sfera agroindustrială.

În prezent, în cadrul ZEL Ungheni activează 42 de companii. În R. Moldova există șapte zone economice libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -