vineri, martie 29, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„People in Need” din Cehia ar putea sprijini dezvoltarea sectorului social din Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. „People in Need” din Cehia ar putea sprijini dezvoltarea sectorului social din...

Primăria Chișinău inițiază relații  de colaborare cu organizația cehă „People in Need”, în vederea dezvoltării sectorului social și creșterii incluziunii persoanelor cu dizabilități mintale. 

Aspectele unei viitoare colaborări au fost discutate de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici și Boris Gâlcă, șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții organizației „People in Need” (Oameni în impas) din Cehia.

Între altele, reprezentanți PIN și-au arătat deschiderea în scopul oferirii suportului metodologic, dezvoltarea serviciilor specializate ce va contribui la creşterea gradului de autonomie personală și incluziune socială. Organizația din Cehia a prezentat administraţiei municipale propuneri în vederea preluării bunelor practici, care vin să contribuie la soluţionarea problemelor din acest sector prin acordarea serviciilor de asistență socială, psihologică, medicală, consiliere, recuperare şi reabilitare psihosocială.

Municipalitatea a precizat, în context, că este deschisă să susțină modelele și inițiativele propuse.

Organizația PIN, în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltarea Sănătății Mintale din Cehia, susținute financiar de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare, susțin un proiect ce ține de domeniul îngrijirii sănătății mintale și suport și asistență pentru sectorul social al R. Moldova.

„People in Need” a fost creată în 1992. În Moldova, își desfășoară activitatea din 2003, când a pornit o serie de proiecte în regiunea transnistreană ce promovau gândirea critică și susțineau organizațiile locale ale societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -