12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Produs informațional inedit, realizat la Soroca. O prezentatoare virtuală prezintă un buletin de știri

Acasă Soroca Produs informațional inedit, realizat la Soroca. O prezentatoare virtuală prezintă un buletin...

Un nou produs informațional inedit, care va promova inclusiv jurnalismul comunitar, a lansat echipa ziarului și portalului „Observatorul de Nord” (www.observatorul.md). Este vorba de un buletin de știri săptămânal, realizat în format video, în premieră pentru R. Moldova, printr-un soft de inteligență artificială.

Imaginea prezentatoarei și sonorizarea știrilor sunt generate de softul de inteligență artificială „Synthesia”. Reportajele vor fi realizate de o echipă de trei jurnaliști din cadrul redacției din Soroca.

„Suntem primii din Moldova care s-au abonat la softul „Sinteze”. Acesta ne permite să realizăm un produs media mai puțin costisitor și ne ajută să economisim timp. Nu trebuie să investim într-un studio și să plătim servicii pentru un prezentator de știri sau sonorizări”, a spus pentru Jurnalist.md Vadim Șterbate, unul dintre membrii echipei implicate în acest proiect inedit.

Buletinul de știri este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters, în cadrul unui program destinat statelor Parteneriatului Estic. Proiectul are suportul financiar al Fundației până în luna octombrie, după care, potrivit redacției, buletinul de știri va fi realizat cu forțe proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -