duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Locuitorii orașului Drochia vor avea apă potabilă mineralizată și sigură la robinet

Acasă Regiuni Drochia Locuitorii orașului Drochia vor avea apă potabilă mineralizată și sigură la robinet

Lucrările de modernizare a sistemului de aprovizionare cu apă a orașului Drochia este pe ultima sută de metri, acestea fiind executate în proporție de circa 80%.

La stația de pompare a apei din cele cinci sonde arteziene a fost montat deja utilajul containerizat pentru clorinarea și mineralizarea apei. La fel, a fost montată stația de filtrare și finalizate lucrările de construcție a rețelelor electrice și racordare a facilităților la rețeaua electrică. La o altă stație de pompare a fost montat un nou rezervor, în prezent fiind efectuate lucrări de hidroizolare.

Proiectul de modernizare a sistemului de aprovizionare cu apă a orașului Drochia include și extinderea cu 26 de kilometri a rețelei de distribuție a apei, reabilitarea a cinci sonde și a celor două rezervoare de apă existente cu un volum de o mie de metri cubi fiecare ș.a.

Important e că locuitorii orașului Drochia vor beneficia și de o stație nouă de tratare a apei cu capacitatea de 3870 m3/zi, care va elimina amoniul și va îmbogăți apa cu minerale de calciu și magneziu. Aceasta se va efectua prin construcția stației de clorinare și a rezervorului suprateran de 150 m3 și a stației de filtrare cu cărbune activ prefabricat din panouri termoizolante.

Lucrările de modernizare a sistemului de aprovizionare cu apă au început la sfârșitul anului trecut și ar urma să fie executate până la sfârșitul anului curent. Acestea au loc în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord. Valoarea totală a proiectului constituie circa 92 de milioane lei, din care circa 6 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei Drochia și 500 de mii de lei – din partea Consiliului raional Drochia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -