marți, aprilie 16, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moldova poate beneficia de asistența Agenției franceze pentru Dezvoltare

Acasă Regiuni Chișinău mun. Moldova poate beneficia de asistența Agenției franceze pentru Dezvoltare

Autoritățile de la Paris au decis să includă Republica Moldova în listă țărilor care beneficiază de asistența Agenției franceze pentru Dezvoltare (AfD).

Despre asta a anunțat ES Pascal Le Deunff, ambasadorul francez la Chișinău, în cadrul unei recente întrevederi pe care a avut-o cu președinta Maia Sandu.

AfD va sprijini finanțarea proiectelor în domenii esențiale – reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, interconectarea sistemelor electrice și asigurarea eficienței energetice a clădirilor.

Ambasada Franței a precizat că AfD va acorda prioritate operațiunilor de cofinanțare cu alți parteneri internaționali deja prezenți în Moldova, pentru a beneficia de experiența acestora.

„În special, aceasta va lucra în cadrul „Echipei Europa”, a precizat misiunea diplomatică.

Amintim că o misiune a grupului AfD a vizitat Moldova în a doua jumătate a lunii mari, când a examinat oportunitățile de sprijin pentru dezvoltarea economică și socială a țării, precum și posibilitățile de susținere a reformelor din Moldova.

AfD este o organizație a guvernului francez care finanțează proiecte de dezvoltare în peste 115 țări. În 2020, a finanțat circa o mie de proiecte în valoare totală de peste 12 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -