vineri, iunie 14, 2024
 • Prima pagină
 • Trimite un articol
 • Despre noi
 • Contacte

Jurnalismul comunitar prinde rădăcini în raionul Căușeni

Acasă Regiuni Căușeni Jurnalismul comunitar prinde rădăcini în raionul Căușeni

Problemele cu care se confruntă comunitățile din raionul Căușeni vor fi mediatizate pe larg și, în consecință, vor exista mai multe șanse ca acestea să fie soluționate mai rapid de către administrațiile locale. Asta pentru că mai mulți tineri din raion sunt implicați într-un proiect de instruire și aplicare a tehnicilor de jurnalism comunitar.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” a fost lansat, recent, la Căușeni, de către Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată în parteneriat cu Asociația Obștească „Baștina”.

În cadrul proiectului, tinerii vor fi instruiți cum să scrie și să abordeze problemele din comunități, care sunt tehnicile de scriere a unei știri și cum trebuie raportate cu impact în presă problemele comunităților. Proiectul își propune, de asemenea, să contribuie la educația mediatică în rândul tinerilor.

Tinerii spun că prin jurnalism comunitar au puterea de a participa la rezolvarea problemelor.

„Tinerii se vor implica în identificarea problemelor din comunități atât la nivel raional, cât și local”, spune Iuliana Draglea, președinta Consiliului raional al tinerilor din Căușeni.

Materialele elaborate de tineri în cadrul proiectului vor fi publicate pe rețele sociale și în mijloace mass media, inclusiv pe platforma Jurnalist.md.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” este implementat în cadrul Programului de granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

27 COMENTARII

 1. Un proiect ce merită apreciat, dearece Tinerii Jurnaliști Comunitari vor abordează subiecte cu care se confruntă comunitățile mai puțin vizibile și povești pozitive din viața oamenilor.

 2. Suntem entuziasmați că am putut participa la instruire și că am cunoscut mai multe despre noile media, jurnalism comunitar, identificarea și soluționarea problemelor din comunitate

 3. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, tinerii să devină o voce în comunitate, să se implice în viața comunitară, să capete abilități de scriere a unei știri, să devină în timp o comunitate activă și dornică de o schimbare a lucrurilor.

 4. Este un lucru extraordinar când TINERII se implică și contribuie la rezolvarea problemelor din comunitate prin aplicarea tehnicilor de jurnalism comunitar, grație Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”. Bravo!

 5. Acest seminar are o influență buna , deoarece avem posibilitatea de a afla lucruri noi despre jurnalism , iar în viitor putem deveni mari jurnaliști.

 6. Considerăm că proiectul ”Scriem cu responsabilitate , acționăm pentru comunitate” este binevenit pentru tinerii din comunitate ca ei să poată exprima opinia in privința problemelor din comunitate.

 7. Integrarea tinerilor in problemele comunitatii si stimularea acestora in luarea deciziilor este o activitate foarte eficienta, deoarece dezvolta spiritul de cetatean activ si responsabil atat pentru comunitatea sa cat si pentru intreaga tara.

 8. Acest proiect este superb, pentru ca tineri vor avea puterea necesara ca sa contribuie la rezolvarea problemelor comunitare 👍👍👍😁

 9. Bravo! Este un lucru minunat, e foarte bine , copiii învață cum să rezolve problemele din comunitate, astfel își dau interesul mai mult în situații sociale și nu mai sunt indiferenți de ce se întâmplă în jur. În urma acestui proiect tinerii v-or avea inițiativă și curajul că pot shcimba ceva!

 10. Un proiect foarte bine plămădit și un exemplu pentru tinerii din societate, astfel putem pune baza unei societăți care nu se teme de adevăr și știe să influențeze pozitiv.

 11. Este un lucru foarte important pentru tinerii din comunitate, care sunt dornici de ași exprima viziunea și voința de a schimba ceva în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -