Un grup de inițiativă al tinerilor de la Gimnaziul „Gheorghe Rîșcanu” din orașul Rîșcani au inițiat un proiect de educație non-formală „Teatrul Social”. Acesta și-a propus să contribuie la diminuarea fenomenului discriminării și hărțuirii mai ales în instituțiile școlare.

Recent, Teatrul Social a prezentat un spectacol la tabăra de odihnă „Vulturaș” din satul Șaptebani, raionul Rîșacni. Spectatori au fost tineri din R. Moldova și refugiați din Ucraina, care se odihnesc la această tabără de vară.

Mădălina Calistru, liderul proiectului, spune că proiectul a marcat tinerii grupului de inițiativă, dar și pe beneficiari.

„Am colaborat împreună, ne-am creat viziuni și abordări asupra acestor fenomene sociale, am interacționat cu tineri beneficiari. Pentru noi au contat reacțiile spectatorilor, care, pe alocuri, au avut și rolul de actori”, susține Mădălina.

Pentru derularea proiectului „Teatrul Social”, Fondul pentru Tineri Rîșcani a alocat 8500 lei, iar 2700 de lei – Asociația „Integrare și Succes”, în total un buget de 11200 de lei.

Proiectul a fost implementat de grupul de inițiativă „Ambasadorii TS”, în cadrul Programului de granturi mici, finanțat de Fondul pentru Tineri, Rîșcani coordonat de Asociația ,,Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rîșcani. Suportul a fost oferit de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Suedia și cofinanțarea din partea Consiliul Raional Rîșcani.

Aliona Roșu,
corespondentă comunitară