La Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, de la zero s-a construit un nou bloc destinat grădiniței în locul unei vechi clădiri care nu corespundea normelor în vigoare și care nu oferea spații adecvate pentru sălile de grupă, blocuri sanitare sau bucătărie. Este vorba de grădinița „Romanița” care e frecventată de 260 de copii.

Valoarea proiectului a fost de cifrat la peste 10 mil. de lei.

Proiectul de modernizare a instituției preșcolare, în cadrul programului „Satul European”, a presupus construcția unui noul bloc în care a fost deschisă o nouă grupă, astfel că încă 20 de copii din sat urmează să frecventeze grădinița. La etajul doi se află sala de grupă, dormitorul un vestiar și un bloc sanitar. Toate încăperile vor fi dotate cu mobilier modern.

La primul etaj se găsesc bucătăria și un alt bloc sanitar, iar la demisol a fost instalată o stație de dedurizare a apei. Tot acolo au fost amenajate o zonă de spălătorie, frigidere și spații de depozitare a alimentelor, inclusiv pentru fructe și legume.

Foto: ONDRL

În grădinița „Romanița” sunt 10 grupe cu un total de 260 de copii. În instituție sunt angajați 43 de persoane, dintre care 20 de cadre didactice.

Foto: ONDRL

Grădinița „Romanița” și-a început activitatea în anul 1969, în incinta fostei școli de 8 ani, încăperile fiind adaptate la necesitățile unei instituții preșcolare.