miercuri, iulie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Poliția atenționează asupra apariției unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale

Acasă Articole Altele Poliția atenționează asupra apariției unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale

Inspectoratul General al Poliției atenționează asupra apariției unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale. Mesajele sunt publicate în mod special pe Facebook și Instagram de către pretinșii specialiști în domeniul protecției drepturilor, care spun că oferă servicii de recuperare a banilor pierduți, transmite IPN.

„Escrocii se prezintă drept birouri de avocați sau reprezentanți ai organizațiilor de ocrotire a normelor de drept naționale sau internaționale, comunicând despre posibilitatea recuperării mijloacelor financiare pierdute în urma plasărilor de capital în platformele de investiții online false. Pentru a fi mai credibili, infractorii folosesc tehnologiile Deepfake cu ajutorul cărora generează secvențe video în care apar demnitari de stat sau alte persoane publiceˮ, atenționează Inspectoratul General al Poliției.

Poliția recomandă persoanelor să nu acceseze anunțurile publicitare cu un conținut dubios, care conțin expresii ca: „Restituirea mijloacelor bănești”, „Международный возврат средств”. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să evite înregistrarea și completarea sondajelor online distribuite prin rețelele de socializare care promit câștiguri fabuloase, precum și să nu introducă datele personale și datele de contact în anunțurile respective. Persoanelor necunoscute nu le va fi acordat acces de la distanță la dispozitive personale prin aplicații specializate, de exemplu, AnyDesk și TeamViewer, indiferent de promisiunile primite.

La fel, nu ar trebui să fie divulgate nimănui, inclusiv personalului băncii, datele cardului bancar, codul de securitate OTP primit prin SMS. Poliția recomandă să nu transfere bani persoanelor necunoscute și să nu transmită nimănui mijloace bănești prin intermediul persoanelor terțe necunoscute cu scopul de a investi în platformele investiționale false.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -