La prima ședință a noii componențe a Consiliului de Experți și Experte, mandatat de Consiliul de Presă să examineze plângerile și autosesizările privind încălcarea prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din R. Moldova, Viorica Zaharia a fost realeasă în funcția de președintă a Consiliului de presă.

Viorica Zaharia este jurnalistă și expertă media, are masterat în jurnalism și științe ale comunicării. Ea a fost angajată la diferite instituții de presă și a fost lectoră la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat. Redactează portalul Moldovacurata.md.

Din 2016, Viorica Zaharia este membră a Consiliului de Experți și Experte și a deținut până acum trei mandate de președintă a Consiliului.

Foto: Consiliul de Presă

Cine sunt noii membri ai Consiliului

Din componenta Consiliului de Experți și Experte (pentru perioada mai 2024 – aprilie 2026) fac parte nouă persoane, selectate în rezultatul unui concurs deschis. Este vorba despre. Viorica Zaharia, propusă de Asociația Presei Independente; Valeria Batereanu, propusă de redacția portalului Diez.md; Mariana Colun, propusă de Asociația Media-Guard; Sergiu Niculiță, propus de Asociația Media Alternativa și Olga Stăvilă, propusă de Centrul de Investigații Jurnalistice. Și patru reprezentanți ai consumatorilor de produse mass-media: Natalia Porubin, propusă de un grup de 10 consumatori de produse media; Ludmila Andronic, propusă de Asociația Investitorilor Străini; Daniel Goinic, propus de Centrul de Resurse Juridice, și Irina Gușan, propusă de Centrul de Informare și Documentare privind  Drepturile Copilului.