Cu o investiție de peste 2,2 milioane de euro din partea Uniunii Europene printr-un program implementat de PNUD, a fost încheiată prima etapă a lucrărilor de conservare și restaurare a Circului de Stat din Chișinău.

După mai bine de un an de lucru, acoperișul circului a fost reparat. 100% din cupolă a fost înlocuită în totalitate cu o învelitoare din oțel galvanizat de producție europeană, cu o garanție de 50 de ani. Structura acoperișului Circului se va alinia la cerințele de eficiență energetică, iar noile materiale vor oferi protecție împotriva incendiilor.

Peste 60 de ingineri, arhitecți și muncitori în construcții au participat la prima etapă a lucrărilor de conservare și restaurare.

A fost înlocuită fațada vitrificată a clădirii principale și au fost instalate uși și ferestre din sticlă călită, dotate cu profiluri de înaltă calitate, rezistente la condițiile meteorologice nefavorabile.

Pentru următoarele etape de renovare, urmează să fie atrasă finanțare din fonduri publice și din partea partenerilor de dezvoltare.