Organizația globală de dezvoltare și educație IREX a celebrat 25 de ani de activitate în R. Moldova.

Evenimentul a reunit profesioniști din diferite sectoare, parteneri și prieteni ai organizației de mai mulți ani, pentru a reflecta asupra modului în care programele IREX au catalizat transformări pozitive și durabile în societatea noastră și pentru a celebra realizările și contribuțiile IREX, înregistrate în cei 25 de ani de colaborare și angajament.

Foto: IREX Moldova

În prezent, organizația privește cu optimism în viitor și speră la, cel puțin, încă 25 de ani de activitate în beneficiul R. Moldova, menționează IREX într-un comunicat de presă.

Având ca domenii majore de activitate formarea și dezvoltarea liderilor, abilitarea tinerilor, consolidarea instituțiilor publice și creșterea accesului la educație și informații de calitate, impactul activităților IREX s-a resimțit în toate sectoarele din Moldova, începând cu 1999.

La ora actuală, în parteneriat cu peste 120 de primării, IREX îmbunătățește calitatea și eficiența activității autorităților publice locale prin programul său Comunitatea Mea, finanțat de agenția USAID.

IREX cu suportul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău consolidează industria audio-vizuală din Moldova, în colaborare cu televiziunile independente și casele de producție. Prin acordarea asistenței tehnice și investițiilor talentele din Moldova produc și difuzează conținut televizat conform preferințelor audiențelor locale.

Prin programul său, Novateca, IREX a transformat biblioteci din peste 1.000 de comunități din întreaga țară într-o rețea vibrantă de centre comunitare care astăzi deservesc anual peste 763.000 de utilizatori.

IREX a îmbunătățit, vreme de mai mulți ani, capacitățile de leadership și a susținut rețelele profesionale ale sute de profesori, studenți și lideri prin acordarea burselor și Implementarea programelor de schimb academic și profesional.

Organizația IREX a implementat în Moldova peste 20 programe și inițiative cu valoarea totală a investițiilor de 70 mil. USD.