Sala sportivă de la Liceul „Alexandru Donici” din localitatea Peresecina, raionul Orhei, a fost renovat într-un proiect finanțat de Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de prin programul Comunitatea Mea.

Valoarea totală a proiectului a constituit 110,2 mii USD, inclusiv circa 62 de mii de dolari fiind oferiți de USAID.

Foto: Comunitatea Mea

Proiectul a prevăzut renovarea sălii de sport, dar și a încăperilor auxiliare. Acum, cei aproape 800 de elevi ai liceului se bucură de condiții bune de activitatea și confort, petrecând orele de sport cu multă bucurie și entuziasm.

Mai mult, datorită condițiilor create, liceul poate găzdui competiții locale, cercuri de sport pentru copiii din comunitate, precum și cursuri de perfecționare pentru cadrele didactice din domeniu.

Foto: Comunitatea Mea

Este de remarcat că sistemele de utilități renovate asigură liceului reduceri de costuri la consumul de energie termică, electricitate și apă.

Programul Comunitatea Mea colaborează cu 123 de primării și localități din R. Moldova. Acestea beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru îmbunătățirea serviciilor publice locale, implicarea cetățenilor în guvernarea locală și implementarea instrumentelor de creștere a veniturilor locale.