În ultimii mai bine de trei ani, Uniunea Europeană (UE) a susținut cu apr. 217 mil. lei cinci localități din Regiunea de Dezvoltare Nord, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Prin intermediul a cinci măsuri investiționale, UE a asigurat accesul la apă potabilă în orașele Drochia, Fălești și Edineț, precum și la infrastructură educațională de calitate în satul Flămânzeni din raionul Sângerei și în municipiul Bălți.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Nord, printre rezultatele obținute în urma celor cinci măsuri investiționale ale UE în nordul țării se numără proiectul de eficiență energetică la gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, raionul Sângerei, și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți

Proiecte de alimentare cu apă au fost susținute în orașele Drochia, Fălești și Edineț. Între altele, au fost construite sau extinse circa 85 de kilometri de rețele de alimentare cu apă de care se bucură peste 50 de mii de beneficiari.

În perioada 2017-2024, UE a susținut cu peste 36,5 mil. de euro 18 localități din Republica Moldova, prin intermediul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice”.